Începe să se facă dreptate pentru victimele regimului comunist

Alexandru Vișinescu și Ion Ficior sunt primele două cazuri în care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) trimite în judecată persoane pentru comiterea unor infracțiuni contra umanității, în legătură cu activitatea lor din perioada comunistă.

Trimiterea în judecată în cazul Vișinescu (18 iunie) și în cazul Ficior (18 august) a fost posibilă pe baza Legii 27/2012, lege pe care am scris-o și care a fost adoptată în martie 2012. Modificând Codul penal, legea prevede ca infracțiunile contra umanității, de genocid și de război să nu se prescrie, indiferent de data la care au fost comise, adică să poată fi cercetate oricând, iar cei care au distrus vieți și destine să plătească. Detalii aici și aici.

Am scris această lege cu gândul la suferințele românilor închiși, umiliți, înfometați, terorizați și torturați de un regim criminal, fără niciun Dumnezeu. Penitenciarul Râmnicu Sărat și colonia de muncă de la Periprava, pe care Vișinescu și Ficior le-au condus, stau mărturie pentru atrocitățile regimului comunist.

Unele victime au avut puterea de a-i ierta pe torționarii comuniști. Noi avem ca națiune datoria de a nu uita, de a face dreptate pentru victime și de a clarifica istoria, acum prin acte de justiție prompte și drepte.

Share
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Începe să se facă dreptate pentru victimele regimului comunist

  1. Viorel Padina spune:

    Frecție pe un picior de lemn ! Ce mare și definitivă dreptate s-ar face băgând în pușcărie niște mumii, în timp ce colegii și foștii lor comilitoni sunt bine merci și cu penzii și privilegii viagere de mii și mii ? Mai bine v-ați fi zbătut mult mai mult decât ați făcut-o pentru repunerea în vigoare a Legii nr.221/2009 (știți dvs care), lege mătrășită în 2010 de Curtea Constituțională portokakie, sau pentru aplicarea reală a legilor de despagubire pentru proprietățile jecmănite de comuniști (a căror aplicare se va face la calendele grecești). Altfel, pentru condamnarea comunismului și pentru adoptarea unor măsuri teoretice de decomunizare se zbate mult mai activ și mai credibil Sorin Ilieșiu (care a avut curajul să-l condamne moral și pe cel ce doar s-a prefăcut, până acum, că condamnă comunismul, dar în schimb nu i-a atins nici cu-o floare pe activiștii comuniști și pe securiștii care au pus în practică „Lagărul Socialist” și care sunt încă în vigoare, inclusiv în vigoare politică, unii dintre ei). Dacă nu veți binevoi să-mi publicați acest comentariu aici, îl voi relua pe wallul meu de Facebook, ca să vadă oamenii ce mare democrată ioropeană și luptătoare pentru libertate sunteți.

  2. Bluewin spune:

    Consider ca acesti doi oameni au fost adevarati patrioti,datorita lor a scapat Romania de beizadelele capitaliste ce faceau,ca si azi,dupa cum vedem zilnic,furaciuni,evaziuni,le-a pus lopata si tarnacopul in mana si a invatat popii sa munceasca,cu biciul la spate(pe cei ce luau bani cu cartea sfanta,normal) si datorita lor s-a construit aceasta tara,pe care cei de acum,au daramat-o aproape in totalitate!Si la ce varsta au,cred ca ii doare fix in fund de ce fac rahatii de azi,dar eu ii respect si ma inclin in fata unor asa patrioti adevarati ai Romaniei!