Comisia de Organizare a Conventiei PDL refuza sa puna la dispozitia candidatilor listele cu delegati si informatii despre acestia

Am solicitat Comisiei de Organizare a Conventiei Nationale Extraordinare (COCNE) a Partidului Democrat Liberal (PDL) listele cu delegatii, functiile si adresele de email sau numerele de telefon din doua motive:

1. Avand in vedere timpul scurt al campaniei interne, imposibilitatea de a acoperi intreg teritoriul tarii si de a ajunge cu mesajul motiunii la toti delegatii, am dorit ca aceste informatii sa imi asigure sansa de a ma adresa direct celor care vor vota la Conventie si membrilor PDL, pentru a le prezenta viziunea despre viitorul partidului si a le raspunde la intrebari. Pe scurt, am dorit o campanie transparenta, delegati informati care voteaza in cunostinta de cauza si dialog direct cu membrii partidului.

2. Pentru a putea verifica daca persoanele desemnate ca delegati vor fi cei care vor veni si vota la Conventie (si nu altii) si pentru a avea convingerea ca cei carora le vorbesc in timpul intalnirilor din tara sunt delegati care vor vota la Conventie. Desigur ca la aceste intalniri imi doresc sa vina si alti membri de partid, precum si oameni care nu sunt inscrisi in niciun partid.

COCNE a refuzat, insa, sa puna la dispozitie candidatilor lista delegatilor la Conventie. Ne-a facut in schimb o promisiune vaga ca le putem consulta, la cerere, la sediul central al partidului. Asta se intampla numai cu documentele secrete.

Evident, cerem din nou Comisiei de Organizare a Conventiei Nationale Extraordinare sa ne transmita astazi lista delegatilor care vor vota la Conventie si datele lor de contact.

Facem un apel catre sustinatorii nostri, membri de partid care doresc o organizatie cu reguli clare si transparente, sa ceara liderilor de filiale judetene desemnarea democratica, nu discretionara, a delegatilor la Conventie, precum si transmiterea catre candidati a listelor cu delegati, functiile acestora si modalitatile de contact.

Membrii de partid trebuie sa-si faca auzita vocea si sa nu taca in acest moment crucial.

Monica Macovei si sustinatorii Motiunii “Reformistii”

Share
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Comisia de Organizare a Conventiei PDL refuza sa puna la dispozitia candidatilor listele cu delegati si informatii despre acestia

 1. cristi spune:

  Blaga , hotul si blatistul,
  Blaga vamesul corupt
  Frate cu Plagiatorul
  PDL-ul el l-a rupt!

 2. Razvan Andrei Antonescu Rogoz spune:

  Oare domnul Paleologu stia ceva cand a spus ca spera ca vor fi alegeri pe bune ? Oricum, cei care candideaza trebuie sa fie fermi in a cere transparenta. Cei din filiale au oare putere sa ceara liderilor de filiale ceva, daca acestia au alte interese ?

 3. Elena spune:

  Vai se poate , sa existe intentie de furt in PLD?Si daca se falsifica chiar 5000 de voturi?A,da ce inseamna 5 mii fata de 3 milioane de la referendum.Si daca pe Dragnea DNA l-a trimis in judecata dupa,eu va propun ca la PLD DNA sa se sezizeze acum inainte de congres si sa-l trimita pe Blaga in judecata.Asta in numele dreptatii, statului de drept, razboiului civil si altele din astea……