Europarlamentarul Cătălin Ivan a mințit și am câștigat în instanță

  • Cătălin Ivan a mințit când a declarat public că aș fi anchetată de o Comisie de etică a Parlamentului European. Am câștigat pe fond procesul cu Ivan. Nu m-a anchetat nimeni în Parlament, dimpotrivă, eu luam premii și Ivan mințea cu anchetarea, știind că spune minciuni.

La PSD, minciuna și corupția se practică în mod organizat. Judecătoria Sectorului 1 a decis că europarlamentarul Cătălin Ivan a mințit, după ce, într-un alt proces, judecatorii au decis ca senatorul PSD Dan Șova a mințit când a afirmat că tatăl meu a lucrat în fosta Securitate. Nici eu nu am fost cercetată de vreo comisie din Parlamentul European, nici tata nu a lucrat cu fosta Securitate.

Tactica politica a PSD este minciuna adusă la apogeu de Ponta, iar argații îl urmează. Și Ivan, și Șova trebuie să plătească și despăgubiri. Declarațiile politicienilor PSD despre mine sunt minciuni, lansate sistematic ca să mă denigreze.

L-am acționat în judecată pe europarlamentatul Cătălin Ivan, la șfîrșitul anului 2012, pe atunci membru de vază al PSD, pentru acuzații mincinoase și defăimare, pentru că a spus public că aș fi fost anchetată de o “Comisie de etică” a Parlamentului European.

Acuzațiile mincinoase lansate de Cătălin Ivan au fost infirmate chiar și de oficiali ai Parlamentului European, dar, în loc să își ceară scuze publice că a dezinformat opinia publică și că a mințit, Cătălin Ivan a continuat să mă atace și să mă denigreze.
Așa cum fac în continuare și alți politicieni rămași în PSD.
Detalii despre acest caz pot fi citite AICI.

Opinie politică

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Felicitări, Dorin Chirtoacă! Partidele pro-europene din Republica Moldova au datoria morală față de cetățeni să formeze un Guvern atașat valorilor UE și democrației.

Victoria liberalului Dorin Chirtoacă la alegerile locale este imboldul pentru noi negocieri între forțele pro-europene din Republica Moldova.

Locuitorii din Chișinău le-au arătat din nou partidelor politice că opțiunea lor este pentru Europa, și nu pentru Rusia, cum doresc comuniștii.

PLDM, PD și PL au acum și o datorie morală să respecte votul cetățenilor și să ajungă la o înțelegere politică pentru un Guvern și o susținere parlamentară atașate în totalitate valorilor europene și democrației, în care comuniștii nu își au locul.

Sper ca Partidul Liberal să intre în Guvern pe baza unor condiții legate și de pornirea cu adevărat a luptei împotriva corupției politice și a corupției din justiție, pentru că acestea două sunt borna care marchează drumul pentru eliminarea corupției și fraudei din toate domeniile.

Cetățenii Republicii Moldova au votat și la ultimele alegeri parlamentare, din noiembrie 2014, pentru partidele pro-europene, acum le-au mai arătat o dată politicienilor că opțiunile lor nu se schimbă și că viitorul lor trebuie să fie lângă statele europene. Vocea cetățenilor Republicii Moldova trebuie ascultată, pentru că viața lor și a urmașilor lor este în joc.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Toate rapoartele MCV spun același lucru de când Guvernul Ponta este la putere: că nu există voință politică pentru a combate corupția

România suferă deja – ca imagine și încredere – din cauza acțiunilor prim-ministrului Ponta și ale majorității parlamentare.

România și românii nu au nicio vină că au un prim-ministru acuzat de infracțiuni, de fapte penale, inclusiv de corupție, care nu demisionează, care a plecat în Turcia să se opereze la genunchi și s-a declarat “în incapacitate” de a conduce Guvernul.

România și românii nu au nicio vină că au un prim-ministru care disprețuiește Justiția și care se ascunde în spatele imunității parlamentare.

Am ajuns astăzi să discutăm despre România în Comisia LIBE, pentru că prim-ministrul Ponta și majoritatea sa parlamentară atacă justiția, atacă instituțiile statului din justiție și vor să schimbe Codul penal și Codul de procedură penală, așa, dintr-o dată, rapid, numai prin modificări care împiedică desfășurarea anchetelor.

Ați spus că evaluați România pentru că MCV este, e adevărat, în portofoliul dumneavoastră (a vice-președintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, prezent la dezbatere, n.n.) și că nu s-a ajuns la punctul de ireversibilitate.

În toate rapoartele Comisiei, din toți anii aceștia, se spune foarte clar același lucru: instituțiile își fac treaba, judecătorii și procurorii, dar partea a doua – cu voința politică de a lupta împotriva corupției – este o mare problemă. Nu există voință politică a majorității parlamentare. Și asta din vara lui 2012, aceste rapoarte, dacă le citiți – 2012, 2013, 2014, să vedem ce ne aduce 2015 -, spun același lucru, de când Guvernul Ponta și ceilalți, coaliția lui, sunt la putere: că nu există voință politică.

Deci, aici este problema de ireversibilitate. Altfel, din punctul de vedere al instituțiilor este ireversibilitate. Aș vrea să știu dacă împărtășiți această idee, fiindcă ați spus doar că nu s-a ajuns la “the point of no return”. Eu vă spun ce scrie în rapoartele Comisiei de până acum.

Mai departe, pe lângă atitudinea Parlamentului de a refuza ridicarea imunității parlamentare și în cazul prim-ministrului și în alte cazuri ale unor prieteni ai prim-ministrului sau ale unor deputați din Partidul Social Democrat, mai este problema acestor proiecte de lege.

Dar, revenind la ridicarea imunității, pentru că s-a spus aici că, sigur, este o problemă națională, aș vrea să reamintesc un alt citat din MCV, în care Comisia Europeană spune că din Guvern trebuie să facă parte oamenii cei mai integri și că este inacceptabil să existe oameni trimiși în judecată sau cu probleme penale.

Și așa este: într-un Guvern trebuie să fie cei mai integri. Atunci, din acest punct de vedere avem o problemă cu faptul că nu se ridică imunitatea.
Aș vrea să mă refer la criteriile de la Copenhaga și să trec la aceste proiecte de lege, pe care ați spus că le-ați oprit pentru a nu fi adoptate.

Sunt 23 de proiecte, ieri erau 23 de proiecte care modificau Codul penal și Codul de procedură penală. Dintr-o dată. Ele sunt Coduri noi, în mod normal, după câțiva ani de zile de aplicare, vezi ce probleme au și dacă trebuie sau nu să sufere modificări. Dintr-o dată însă, parlamentarii – pentru că sunt inițiative parlamentare, toate venite din partea puterii, adică a PSD și a celorlați care formează coaliția, toate încearcă să oprească investigațiile.

Sunt 23 de proiecte, prin care, de exemplu, se reduce dramatic posibilitatea de a organiza flagranturi, se stabilește un termen de 6 luni pentru denunțuri, pentru cel care a dat mită – nu știu de ce nu 8 luni sau 9 luni –, de fapt, se încearcă să se reducă prescripția, se reduce și prescripția. Se atacă puterea judecătorească prin faptul că se consideră că, de exemplu, dacă un procuror nu termină un dosar în 2 ani, este abuz de putere al organelor judiciare și este o infracțiune. Deci, independența justiției este în pericol și, repet, sunt 23 de proiecte. Nu sunt oprite, au dat termen în vară, în mijlocul lui iulie.


(Intervenție în cadrul dezbaterii din Comisia LIBE privind situația din România)

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Ponta fuge de justiție la turci. „Grupul infracțional organizat” amenință procurorii. România a depus eforturi mari să ajungă în spațiul Schengen, iar acum Ponta și gașca lui de corupți au năruit totul. Nu este asta trădare?

Abuzurile PSD față de justiție au trecut la un alt nivel, din care România are de pierdut la capitolul încredere și imagine.

1. Ponta a fugit să se opereze în Turcia, obținând astfel un concediu medical în fața justiției de cel puțin 28 de zile.
2. Sebastian Ghiță amenință procurorii că au fost filmați și înregistrați audio, șantajându-i în auzul întregii lumi. Cine i-a înregistrat pe procurori? Există mandat?

Președintele Grupului PPE, Manfred Weber, a cerut, pe 8 iunie, să fie discutat cazul Ponta în Parlamentul European, îngrijorat de situația din România și de faptul că PSD încearcă să blocheze anchetele DNA.

Astăzi, în Comisia LIBE, va fi o primă discuție despre situația din țară. Ponta și „grupul infracțional organizat”- PSD au reușit să atragă toată atenția europenilor asupra României.

Din cauza lui Ponta și a „grupului infracțional organizat”- PSD, visul intrării României în Schengen, pe care îl avem toți, se năruie pe zi ce trece. Pentru că toate acțiunile lui Ponta și ale „grupului infracțional organizat”- PSD se traduc, la nivel internațional, în lipsa voinței politice de a combate corupția.

Opinie politică

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu