Monica Macovei solicită organizarea unui referendum național pe tema imunității parlamentarilor

(28 septembrie 2014) – Monica Macovei – Comunicat de presă

Monica Macovei solicită organizarea unui referendum național pe tema imunității parlamentarilor

Corupția ucide. Ne ucide copiii și fizic, și intelectual. Recent un copil a murit în Vâlcea căzând în fosa septică a școlii. Iar copiii au început anul școlar fără manuale, pentru prima dată după război. Și în timpul războiului aveau manuale, copiii de clasa I și a II-a. Și asta în condițiile în care politicienii cheltuie miliarde de euro pentru alte lucruri, iar noi plătim taxe pentru educație“, a declarat astăzi Monica Macovei, într-o conferință de presă.

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidențiale, a mai spus că ancheta realizată de DNA în dosarul Microsoft, în care 9 foști miniștri din partide diferite, în patru guvernări diferite, au împărțit comisioane de milioane de euro ne arată că infracțiunile de corupție nu au culoare politică.

Corupția nu are culoare politică. Oamenii pe care îi vedeți în fiecare seară certându-se la televizor sunt aceiași care își impart mita în spatele cortinei. În condițiile în care copiii noștri nu au manuale școlare la început de an, școlile în care învață sunt insalubre și nesigure, clasa politică fură milioane de euro din taxele pe care noi le plătim pentru educație. Este dovada blatului de 25 din ani între toți politicienii care se prezintă ca fiind cinstiți în fața românilor și care se acuză unii pe alții că fură, când de fapt ei fură împreună”, a spus Monica Macovei.

Monica Macovei a felicitat DNA pentru că, și prin această anchetă imparțială, DNA a dat dovadă că este o instituție solidă și profesionistă.

Am creat DNA în 2005 și avem astăzi încă o dovadă ca eforturile de a construi instituții puternice care să se lupte cu corupția politicienilor, indiferent de partid, dau roade”, a mai spus Monica Macovei.

Monica Macovei a argumentat că de-a lungul timpului, din cauză că parlamentarii au respins prin vot solicitări ale procurorilor de începere a urmăririi penale în cazul unor miniștri-parlamentari sau pentru reținerea unor parlamentari, Parlamentul României a devenit “un adăpost pentru hoți, corupți și persoane cu probleme penale”.

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidențiale, i-a solicitat Președintului României să ceară organizarea unui referendum național cu o singură întrebare:

Sunteți de acord ca parlamentarii, miniștrii -foști sau actuali- și Președintele României să nu mai beneficieze de nicio formă de imunitate, cu excepția opiniilor politice?“.

Monica Macovei propune ca referendumul să fie organizat odată cu cel de-al doilea tur alegerilor prezidențiale.

Sondajele arată ca niciun candidat nu va lua un număr de voturi egal cu 50% plus unu din numărul total de alegători, așadar este certă organizarea unui al doilea tur de scrutin pentru alegerea Președintelui României. Un buletin de vot in plus la scrutinul din 16 noiembrie 2014 nu va crește semnificativ costurile de organizare a scrutinului, dar românii vor avea posibilitatea să își exprime direct voința în legătură cu acest subiect de interes național”, a declarat Monica Macovei la conferința de presă de astăzi.

Monica Macovei consideră că subiectul “imunității parlamentare” trebuie tranșat de către români printr-o consultare populară.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Micul Ceaușescu vrea să suprime presa până și în America, jignind comunitatea românească

Victor Ponta a avut o întâlnire cu lideri ai comunității românești din New York, însă a interzis accesul în sală pentru reprezentanții presei româno-americane.

Mai mult, “membrii comunităţi care au şi calitatea de reprezentanţi ai presei locale vor participa exclusiv în prima calitate – aceea de membri ai comunităţii, nefiind permis accesul la întâlnire cu reportofoane, camere de fotografiat sau filmat“, conform invitației trimise de consulatul României la New York pentru întâlnirea cu Ponta, publicate în presă.

Un grup de jurnaliști români din New York s-a revoltat, spunând că un asemenea “lucru nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 24 de ani” (aici).

Atitudinea lui Victor Ponta este de-a dreptul jignitoare și lipsită de respect la adresa românilor din Statele Unite.

Niciun politician în America nu și-ar fi permis să țină presa departe de la o astfel de întâlnire. Societatea americană a progresat pentru că avut o presă liberă și oamenii și-au putut exprima opiniile.

Se vede că Ponta până și în America vrea să suprime presa și opiniile care nu-i convin.

După cum vedem, modelul partidului comunist chinez începe să fie tot mai mult îmbrățișat de Victor Ponta.

Micul Ceaușescu s-a dus în America și, în loc să învețe despre libertate și democrație, a impus apucăturile de tiran comunist.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Scrisoare deschisă adresată lui Klaus Johannis, candidat ACL

Stimate domnule Klaus Johannis,

Am luat act de invitația pe care mi-ați adresat-o de a mă alătura și de a semna Pactul Național pentru Stabilitate și Democrație. Susțin acest demers numai dacă acesta este complet onest și adăugați următoarele:

  1. 1. Să respingem ”asaltul împotriva instituțiilor democratice și statului de drept” nu doar al actualei puteri, ci și al fostei puteri PSD și PNL, adăugând pe lista dvs. ordonanțele de urgență date împotriva statului de drept în iulie 2012 și greșelile cunoscute sub numele de „marțea neagră”, prin care deputații PSD și PNL au votat „super-imunitatea” demnitarilor pe 10 decembrie 2013.

  1. Să ne propunem ca obiectiv asigurarea funcționării normale și depolitizării tuturor instituțiilor, nu doar a celor menționate de dvs. (CNA, TVR, Curtea de Conturi, ASF, DGIPI). Aceasta se poate face în mod practic, angajându-ne cu toții să nu mai facem numiri politice decât pentru funcțiile de miniștri și secretari de stat.
  1. Să ne propunem ca obiectiv eliminarea din Parlamentul României a tuturor membrilor care au decizii definitive de incompatibilitate pronunțate de instanțe și excluderea din partid a tuturor membrilor care au condamnări definitive sau care au fost declarați colaboratori ai Securității.

Dacă demersul dvs. este cinstit și vă doriți cu adevărat consolidarea democrației și a statului de drept în România, sunt convinsă că veți include propunerile mele în Pactul Național pentru Stabilitate și Democrație si le veți aplica imediat.

Potrivit punctului 3, senatorul PNL Daniel Akos Mora și deputatul PDL Ștefan Stoica trebuie să plece din Parlamentul Romaniei, ambii fiind declarați incompatibili prin decizii definitive și irevocabile. De asemenea, senatorul PNL Tudor Chiuariu, condamnat definitiv pentru corupție, cade sub incidența aceluiași punct 3 și ar trebui exclus din PNL.

Numai dacă adevărul este intreg și numai dacă deputații din ACL declarați incompatibili,  condamnați definitiv sau găsiți colaboratori ai Securității sunt excluși, Pactul propus de dumneavoastră poate fi credibil pentru electorat și îl pot semna.

Monica Macovei

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

România în ape tulburi și rușii la graniță

Asistam în acest moment la o adevarată operațiune de vulnerabilizare a României și discreditare a instituțiilor de securitate națională.

Theodor Meleșcanu, până ieri șef al Serviciului de Informații Externe (SIE), își depune candidatura la Președinție, după ce semnăturile i-au fost strânse, în timp ce se afla la conducerea SIE, de sindicatul  pro-rus al cadrelor militare în rezervă, condus de colonelul Dogaru. Colonelul Dogaru este cel care a semnat în 2012 un protocol cu PSD și PNL pentru desființatea Curții Constitutionale, DNA, ANI și CNSAS.

Legătura dintre sindicatul colonelului Dogaru și agenții de influență ruși este de notorietate. Alexandr Dughin, consilier personal al lui Putin și ideologul din spatele conceptului de Euroasia, a fost în repetate rânduri la București, unde s-a întâlnit cu colonelul Dogaru.

Theodor Meleșcanu trebuie să răspundă la câteva întrebări:

  1. Cum este posibil ca o organizație pro-rusă din România care are legături cu Alexandr Dughin, consilier personal al lui Putin, să strângă semnături pentru candidatura sa la președinția României, în timp ce era director al SIE, serviciu care se ocupă cu “apărarea României şi a intereselor sale” de dușmanii ei externi?
  2. Cine a semnat pentru candidatura lui Meleșcanu? Cadrele militare din subordinea lui și ale lui Dogaru? Mă îndoiesc că s-au strâns semnături de la oameni, pe stradă, cât timp Meleșcanu era șeful SIE.

În această lună, Putin a spus că, dacă este cazul, în doua zile armata rusă ajunge la București, Vilnius sau Varșovia, potrivit unui document intern al Comisiei Europene, citat de presa germană. În 2012, fostul secretar de stat american Hillary Clinton a afirmat că Rusia dorește să “resovietizeze” estul Europei.

Prin autodenunțul lui Robert Turcescu și reacția Ministerului Apărării Naționale se lasă să se înțeleagă că serviciul de informații al Armatei ar avea agenți acoperiți în presa din România. Victor Ponta face declarații în doi peri despre acest caz, sugerând că este o răzbunare politică a PSD (”cine seamăna vânt, culege furtună”).

Reamintesc că Ponta și-a subordonat serviciile de informații ale Armatei și Poliției. Oare de ce?

Zilele acestea apar multe informații despre ofițeri acoperiți în politică și presă și se anunță și altele. Întâmplările din ultimele zile creează nesiguranță în rândul românilor, pe care am mai întâlnit-o doar la începutul anilor 90.

În condițiile în care, la granița de est a României, are loc o agresiune fără precedent a Federației Ruse împotriva unui stat vecin, Ucraina, slăbirea serviciilor de securitate face România vulnerabilă în fața pericolului rusesc.

România trebuie să întărească relația cu Statele Unite și NATO și cu ceilalți parteneri din Vest, acum când în joc este viitorul României și al regiunii. Numai un președinte credibil, serios, clar pro-Vest și fără un trecut dubios poate garanta siguranța, libertatea și democrația în România.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu