PDL nu trebuie să piardă nimic din ceea ce am câștigat prin multe bătălii: stat de drept, justiție independentă, instituții funcționale, România în Uniunea Europeană

Asta am vrut să le spun astăzi membrilor PDL, la Convenția Națională:

Vreau să vorbesc astăzi cu dvs pentru că sunt sigură ca avem același obiectiv. Vrem ca dreapta să câștige alegerile și să dea președintele României.

Cred că alianțele sunt bune dacă ajută dreapta și țara noastră.

Dar nu cred în compromiterea valorilor noastre. Valorile în care noi, membrii PDL, credem și pentru care am stat pe baricade de câte ori aceste valori au fost în pericol.

Noi nu trebuie să pierdem nimic din ceea ce am câștigat prin multe bătălii: stat de drept, justiție independentă, instituții funcționale, România în Uniunea Europeană. Noi ne păstram convingerile și valorile. Noi nu le schimbăm.

Ar fi un mare câștig ca noua construcție să preia ceea ce noi am câștigat pentru țară prin fapte ireversibile, prin dovezi, și nu prin vorbe și cuvinte pe hârtie.

În România europeană de astăzi oamenii conduc. Întotdeauna trebuie să avem încredere în ceea ce vor oamenii și să îi întrebăm. Nu lăsăm pe nimeni să fure nici viitorul oamenilor, și nici viitorul nostru.

Nu voi permite ca valorile noastre să fie compromise și nu voi fi niciodată de acord ca bătăliile pe care le-am dus împreună să devină inutile. Dacă asta se va întâmpla, îmi rezerv dreptul de a reacționa și acționa.

Să nu pierdem șansa, în noua construcție, să îl batem pe mincinosul și hoțul Ponta, ca să scăpăm România.

Trebuie să avem înțelepciunea să facem o strategie care să ne permită să avem un candidat al dreptei care să câștige alegerile.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Monica Macovei susține o prelegere despre “Justiția ca formă de memorie”, la Şcoala de Vară de la Sighet – Comunicat de presă

(24 iulie 2014) – Monica Macovei – Comunicat de presă

Monica Macovei susține o prelegere despre “Justiția ca formă de memorie”, la Şcoala de Vară de la Sighet

Europarlamentarul Monica Macovei participă vineri, 25 iulie 2014, începând cu ora 16.00, la Sighetu Marmației, la Școala de vară a Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, fiind invitată să susțină o prelegere pe tema “Justiția ca formă de memorie”.

“Mulțumirile românilor merg spre Academia Civică, cea care menține vie de atâția ani memoria celor care și-au sacrificat viețile în lupta cu comunismul și dictatura. Adaug și mulțumirile mele și aduc aminte tuturor că cine nu își cunoaște trecutul riscă să îl repete în viitor. Școala de vară a Memorialului de la Sighet este o mărturie a suferințelor îndurate și a crimelor din anii negri ai comunismului. Este o datorie morală să amintim mereu și mereu sacrificiul oamenilor în lupta cu comunismul”, a declarat Monica Macovei.

Reamintim că europarlamentarul Monica Macovei a organizat în 2011, la Parlamentul European, expoziția „Memoria ca formă de justiţie”, o formă de justiție simbolică, pentru că nu a existat o justiție reală pentru ororile comunismului. Reprezentanții statelor membre au văzut atunci imagini cutremurătoare despre victimele comunismului și românii care s-au sacrificat și au făcut istorie prin rezistența românească anticomunistă.

Totodată, Monica Macovei a scris, în 2011, un proiect de lege care a înlăturat prescripția pentru omor, în diferite situații, și care a devenit lege în 2012 ( Legea 27/2012), făcând posibilă astăzi anchetarea și judecarea a celor care au comis crime împotriva umanității, așa cum au fost și crimele comunismului.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Un candidat la președinție trebuie să arate putere, determinare și leadership

Am fost ieri invitata lui Robert Turcescu, la B1TV. Am vorbit inclusiv despre oferta actuală a partidelor de dreapta pentru președinția României.

“MONICA MACOVEI: Materialul de campanie pe care îl avem, fibra de campanie în acest moment este foarte moale. Cum să spun, sunt ca niște cochilii goale, fără intensitate. Și o să vă spun de ce. Înainte de a spune – așa ar fi logic -, înainte de a spune de ce meriți să fii președinte, de ce ai fi bun ca președinte, tu trebuie să arăți că ești bun să conduci o campanie electorală, că ești bun lider să conduci o campanie electorală. Deja unii sunt declarați candidați la președinție de mai mult timp încoace și mă refer la toți. A arătat până acum vreunul putere și determinare și leadership, cum se spune, putere de conducere?

ROBERT TURCESCU: Nu. Categoric vă spun. Ca ziarist n-am văzut așa ceva. Nici la Johannis, nici la Predoiu, nici la Mihai Răzvan Ungureanu. Poate într-o anumită perioadă la Ungureanu.

MONICA MACOVEI: Eu nu la nume mă refer acum.

ROBERT TURCESCU: Iertați-mă, cred că e vremea să spunem și nume că mai e puțin și e luna august 2014, doamna Macovei.

MONICA MACOVEI: Toată lumea știe, electoratul știe, se uită în jur și știe despre cine vorbim. Nu vreau să-i atac. Eu nu vreau să-i atac, eu vreau să câștige dreapta și vreau să spun motivele pentru care cer ca și eu și alții cu șanse să intrăm în această evaluare.

ROBERT TURCESCU: Dumneavoastră nu credeți în șansele lui Johannis, de exemplu, la președinție.

MONICA MACOVEI: Eu spun atât: în acest moment, materialul de campanie pe care îl avem, fibra de campanie, este moale. Repet, e ca o cochilie goală.

ROBERT TURCESCU: Vorbiți de candidați sau vorbiți de…

MONICA MACOVEI: De capacitatea candidaților, de capacitatea lor.

ROBERT TURCESCU: Deci Johannis, Predoiu, Mihai Răzvan Ungureanu.

MONICA MACOVEI: Eu nu pronunț nume, domnule Turcescu.

ROBERT TURCESCU: Păi iertați-mă, doamna Macovei, dacă nu pronunțăm nume, despre cine vorbim?

MONICA MACOVEI: Lumea știe, lumea înțelege, e foarte simplu.

ROBERT TURCESCU: Dar de ce nu pronunțați nume? Ce vă oprește?

MONICA MACOVEI: Toată lumea știe despre cine e vorba.

ROBERT TURCESCU: Dacă toată lumea știe, de ce să nu pronunțăm nume?

MONICA MACOVEI: Pentru că e vorba de principii aici. Deci pe bază de principii vreau să discut, nu vreau să fie transformate în dispute personale pentru că eu nu am dispute personale cu niciunul dintre ei. E vorba de principii. Deci ca să dovedești…pentru că toată lumea așa va face sau va spune “de ce sunt eu un bun președinte, de ce merit eu să fiu președinte”. Și eu spun, de principiu: înainte de a spune de ce ești bun și de ce meriți, tu trebuie să arăți că ești bun să conduci o campanie electorală. Și câțiva deja de mult au spus că vor să fie președinți și sunt în campanie de când au zis că vor să fie președinte. Și ați spus mai devreme că au fost destul de slabi.

ROBERT TURCESCU: Da, vorbeam de leadership.

MONICA MACOVEI: Eu de asta spun să fie mai mulți. Vrem să câștige dreapta.”

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Monica Macovei discută cu profesori și elevi din regiunea separatistă Transnistria la Școala de vară “Grafia latină în spațiul cultural românesc“ – Comunicat de presă

(22 iulie 2014) – Monica Macovei – Comunicat de presă

Monica Macovei discută cu profesori și elevi din regiunea separatistă Transnistria la Școala de vară “Grafia latină în spațiul cultural românesc“

Europarlamentarul Monica Macovei participă miercuri, 23 iulie 2014, la Sibiu, la Școala de vară “Grafia latină în spațiul cultural românesc“, organizată de Universitatea „Lucian Blaga” în cadrul programului Laboratorul pentru Analiza Conflictului Transnistrean.

La Școala de vară participă 35 de elevi și profesori ai școlilor cu grafie latină din regiunea separatistă Transnistria.

Sunt fericită să mă reîntâlnesc cu profesori și elevi de la școlile cu predare în română din regiunea separatistă Transnistria. Îi știu pe mulți dintre ei, le cunosc poveștile de viață, greutățile prin care trec ca să păstreze limba română în școli. Eu i-am susținut și ajutat mereu și o voi face neobosit în continuare. Aș vrea să fie cât mai mulți cei care mi se alătură”, a declarat Monica Macovei.

Școala de vară “Grafia latină în spațiul cultural românesc“ este organizată în parteneriat cu Biroul pentru Reintegrare din Guvernul Republicii Moldova și Asociația PromoLex din Chișinău.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu