Senatul trebuie să emită hotărârea de aprobare a cererii DNA pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova

Abuzurile continuă în Senat. Iar plimbarea unui “raport” de la un for la altul este ridicolă, arată fuga de răspundere și este o nouă modalitate de a-l scăpa pe senatorul PSD Dan Șova de justiție.

Nu trebuie reluat votul în cazul Șova în Senat. Curtea Constituțională nu a cerut acest lucru, PSD minte când susține asta. Curtea Constituțională a stabilit că “Senatul atribuie rezultatului votului un alt efect juridic decât cel pe care îl prevede Constitutia.”Adică, a fost interpretat ilegal votul.

Tot ce trebuie să facă Senatul este să constate că cvorumul pentru aprobarea cererii de reținere și arestare a senatorului PSD Dan Șova a fost îndeplinit, că rezultatul votului este pentru aprobarea cererii procurorilor și să emită o hotărâre în acest sens.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Scrisoare revoltătoare

Călin Popescu Tăriceanu nu se dezminte: vrea să controleze și, în final, să blocheze justiția. Cererea revoltătoare de astăzi a lui Tăriceanu, adresată președintelui Iohannis, de a le demite pe președinta Înaltei Curți și pe procurorul-șef al DNA, este un atac brutal la independența celor două instituții judiciare.

Tăriceanu este încă președinte al Senatului, funcție din care a reușit de câteva ori să blocheze justiția prin neemiterea unor hotărâri ale Senatului sau prin interpretarea ilegală a unor voturi. Reamintesc că, în continuare, nu emite hotărârea de aprobare a cererii DNA pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova și îl ascunde pe senatorul PSD de justiție.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Întreb din nou: pesediști, când aveți de gând să vă opriți? Peneliști, când aveți de gând să faceți opoziție?

Atrag atenția de mai multă vreme că a devenit deja o strategie trecerea unor inițiative legislative prin adoptare tacită în prima cameră, adică fără dezbateri. Opoziția este mereu “surprinsă” că mai apare o încercare de mutilare a legilor anticorupție de care nu știa.

Și astăzi, în Comisia juridică a Camerei Deputaților, a mai fost o încercare, de data aceasta de a dezincrimina conflictul de interese, pentru ca politicienii să poată să-și angajeze rudele la cabinetele parlamentare, pe banii noștri. Amânarea decisă astăzi, adică discutarea proiectului peste două săptămâni, nu este soluția corectă: astfel de inițitive trebuie respinse prin vot, nu amânate.

Am spus si aici despre toate acestea.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Monica Macovei, nominalizată în Bulgaria pentru premiul Fundației Giovanni Falcone, destinat personalităților care luptă împotriva corupției – Comunicat de presă

25 mai 2015 – Monica Macovei – Comunicat de presă

Monica Macovei, nominalizată în Bulgaria pentru premiul Fundației Giovanni Falcone, destinat personalităților care luptă împotriva corupției

Europarlamentarul Monica Macovei a acceptat invitația de a participa luni, 25 mai 2015, în Sofia, la o dezbatere pe tema luptei împotriva corupției: “Voci din Bulgaria împotriva corupției – cine ascultă?”, organizată de inițiativa independentă “Justiție pentru toți”.

În cadrul dezbaterii, organizatorii vor anunța nominalizarea Monicăi Macovei pentru premiul anual al Fundației Giovanni Falcone, care se acordă în Bulgaria personalităților cu rezultate în lupta împotriva corupției.

Alături de Monica Macovei, la dezbatere vor avea intervenții ministrul Justiției Hristo Ivanov, ministrul Apărării Nikolay Nenchev, Președintele Comisiei parlamentare de apărare, Atanas Atanasov, mai mulți parlamentari, reprezentanți ai partidelor politice și ai organizațiilor neguvernamentale din Bulgaria. La Sofia, Monica Macovei va acorda interviuri presei audiovizuale și scrise.

Premiile Fundatiei Giovanni Falcone au fost instituite în Bulgaria în 2009, o cooperare a autorităților din Italia și Bulgaria, și se acordă persoanelor implicate în combaterea corupției și eliminarea rețelelor infracționale.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu