Rusia atacă. România trebuie să strângă rândurile cu SUA și NATO

Condamn categoric agresiunea Rusiei împotriva independenței și integrității teritoriale a Ucrainei. Președintelui Ucrainei a declarat că“invazia forțelor ruse s-a produs în Ucraina“.

Este important ca fiecare român să realizeze că la granița de est a țării este pericol de război, cauzat de o Rusie care devine tot mai agresivă.

In astfel de situații de criză, conflict și nesiguranță, parteneriatul strategic cu SUA și apartenența la NATO sunt garanții pentru securitatea României și de aceea este important ca acest parteneriat să se dezvolte.

Direcția Vest a României este singura cale dreaptă și de protecție a României. Ponta a arătat și astăzi că nu merge pe această cale, ignorând îngrijorările partenerilor occidentali cu privire la ordonanța de urgență care permite suspendarea unei legi doar pentru că PSD vrea să cumpere primari.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Monica Macovei: Avocatul Poporului să fie ales de popor, nu de partidele politice – Comunicat de presă

(28 august 2014) – Monica Macovei – Comunicat de presă

Monica Macovei: Avocatul Poporului să fie ales de popor, nu de partidele politice

Monica Macovei, candidat independent pentru funcția de președinte al României, i-a cerut astăzi, 28 august 2014,  Avocatului Poporului, să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu Ordonanța de Urgență care le permite aleșilor locali să își schimbe partidul fără să își piardă mandatul.

O lege nu poate fi bună până astăzi, iar 45 de zile legea nu este bună, o suspendăm. Și apoi iar este bună. Asta nu se întâmplă în nicio democrație.Aşa ceva nu este constituţional. Este unul dintre argumentele pe care i le-am dat Avocatului Poporului”, a declarat Monica Macovei, după întrevederea cu Victor Ciorbea, Avocatul Poporului.

Monica Macovei a explicat că primarii din toate partidele trebuie să fie independenți financiar. “Primarii nu trebuie să mai stea cu mâna întinsă la Guvern, la miniștri și la prefecți. Comerțul cu primari înseamnă comerț cu oameni, asta vrea să facă PSD , asta au făcut toate partidele de 25 de ani încoace”, a spus Macovei.

Monica Macovei a declarat că Guvernul avea cel puțin două soluții pentru o astfel de situație. “Soluția legală era să modifice legea în Parlament pentru totdeauna şi să rupem relaţiile dintre primari şi partide, să fie dați bani primarilor să-și facă proiecte pentru comunitate. O altă variantă era de a organiza  alegeri locale anticipate și oamenii să decida pe cine vor primar și din ce partid“, a explicat Monica Macovei.

Candidatul independent Monica Macovei susține modificarea Constituției, astfel încât Avocatul Poporului să fie avocatul românilor, și nu avocat al partidelor politice. “Atunci când voi deveni președinte, voi cere ca Avocatul Poporului să fie ales de popor, să nu mai fie ales de partidele politice. Și să reprezinte poporul în toate deciziile pe care le ia, pentru că asta este singura garanție a independenței Avocatului Poporului și a legăturii lui directe cu poporul“, a spus Monica Macovei.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Am donat astăzi 3 tei pentru Iași

Oamenii și comunitățile trebuie să-și ia orașele înapoi. Am donat azi Iașiului 3 tei. Unul, cu dragoste oamenilor. Ceilalți doi tei, primarului pesedist Nichita și Consiliului local. Pe cei din urmă îi somez să-i ia și să-i planteze în locul în care au fost rași, din ordinul lui Nichita și al Consiliului local, teii istorici ai Iașului.

Tăierea teilor din centrul Iașiului, fără consultarea oamenilor, pe ascuns și hoțește, nu e doar o problemă de ecologism sau urbanism. Reprezinta o stare de fapt în România: orașele au fost luate în stăpânire de câțiva politicieni locali și de 3-4 partide mari, care nu mai sunt în competiție în interesul oamenilor. Deciziile la nivel local se iau transpartinic, netransparent și, de foarte multe ori, în interesul câtorva politicieni.

De un lucru sunt sigură: în România normală, cinstită, vie, sănătoasă, pe care eu mi-o doresc pentru români, această crimă împotriva teilor și ieșenilor nu s-ar fi întâmplat.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Comunicat de presă – Monica Macovei: Toată clasa politică este la fel, toți vor să ia primari de la alte partide politice când ajung la putere

(26 august 2014) – Monica Macovei – Opinie politică

Monica Macovei: Toată clasa politică este la fel, toți vor să ia primari de la alte partide politice când ajung la putere

Monica Macovei cere Guvernului să nu promoveze ordonanța de urgență prin care se legiferează migrația politică și șantajul la care sunt supuși primarii de către toate partidele politice aflate la un moment dat la putere.

De ani de zile, partidele politice își fură unele altora primarii. Toată clasa politică este la fel și toți fac la fel când sunt la putere. Vor să ia primari din alte părți. Și asta trebuie să se oprească, pentru că primarii sunt aleși ca să lucreze pentru comunități. De ce sunt șantajabili primarii? Pentru că nu au bani și sunt obligați să stea cu mâna întinsă la Guvern și la baronii județeni.”, a declarat Monica Macovei, candidat independent pentru funcția de președinte al României.

Monica Macovei consideră că, din cauză că nu primesc bani, primarii au devenit o masă de manevră pentru partidele politice. Primarii au primit sarcini, competențe, dar nu au bani, sunt masă de manevră pentru partidele politice. Iar votul oamenilor este viciat, pentru că sunt împinși să voteze cu partidul X, pentru că altfel primarul și comunitățile nu primesc bani de la <centru>”, a explicat Monica Macovei.

Monica Macovei susține că există soluții pentru a depăși situația și a pune capăt șantajului la care sunt supuși aleșii locali. “Dacă facem o descentralizare reală, iar primăriile gestionează banii comunităților, primarii nu vor mai trebui să se umilească în fața politicienilor de la centru”, a declarat Monica Macovei

Monica Macovei consideră că inițiativa PSD este un alt atac la funcționarea statului de drept, după modelul “marțea neagră”, pentru că PSD vrea să controleze întreaga țară.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu