Cer Ministerului Educației verificarea tezelor de masterat și de doctorat ale demnitarilor și anularea celor plagiate

Renunțarea lui Ponta la titlul de doctor “în plagiat“ nu șterge rușinea României de a avea un premier plagiator și nici nu închide subiectul titlurilor de doctor obținute fraudulos.

Solicit Ministerului Educației și instituțiilor de învățământ superior să verifice lucrările de masterat și de doctorat ale demnitarilor, începând cu membrii Guvernului și ai Parlamentului, și să le anuleze pe cele plagiate.

Ce se întâmplă astăzi în România este emblematic pentru mandatul lui Victor Ponta:

- 4 oameni din echipajul SMURD s-au prăbușit cu elicopterul într-un loc accesibil și au murit în apa înghețată pentru că instituțiile nu au colaborat,
- proiectul de buget nu este votat încă, deși suntem la jumătatea lunii decembrie,
- odată cu scrisoarea prin care anunță că renunță la titlul de doctor, Ponta îl întoarce în Guvern pe Liviu Pop, care în timpul scandalului privind plagiatul a desființat Comisia care analiza teza de doctorat plagiată a lui Ponta.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

În Timișoara a început libertarea noastră. Revoluția din Timișoara, nealterată de jocuri politice, trebuie continuată pentru a transforma țara

În urmă cu 25 de ani, la Timișoara, a început lupta pentru libertate. De atunci, suntem fiecare responsabili pentru cât de liberi ne simțim și pentru cât de tare ne opunem ca această libertate să nu ne fie din nou luată.

De 25 de ani, clasa politică și-a creat o rețea de interese pe care și le apără cu orice preț. Această clasă politică rapace face orice pentru a-și păstra funcțiile, privilegiile și imunitățile dobândite în timp. Sunt politicieni cu interese și afaceri transpartinice, care s-au aflat pe rând la putere, în diferite combinații politice. Și sunt gata, așa cum au arătat pe 2 și 16 noiembrie 2014, să ne ia chiar și dreptul de a vota liber, pentru care, pe 16 decembrie 1989, s-a murit la Timișoara.

După 25 de ani, încă ducem bătălii pentru a ne fi respectate drepturile. Revoluția începută pe 16 decembrie 1989 în Timișoara, nealterată de jocuri politice, trebuie continuată.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Ponta ia de la procurori și dă la hoți

Micul Ceaușescu care, de ziua lui de naștere, ocupa cel mai mare stadion din țară și paraliza Bucureștiul pentru o petrecere scumpă și grandomană, s-a decis să fie zgârcit cu cei care apără banul public și îi destructurează partidul-mafie pe care îl conduce. Ponta a decis că procurorii n-au nevoie de bani și a propus reducerea bugetului Ministerului Public cu 32%, așadar și al DNA.

În ultimii 2 ani, DNA a identificat si a cerut recuperarea a circa 500 de milioane de euro, bani furați de la români, și solicită acum un buget de 25 de milioane de dolari pentru 2015 pentru a putea în continuare recupera banii românilor de la cei care îi jefuiesc. Drept răsplată, PSD a decis să nu le dea acest buget procurorilor anticorupție, să le taie fondurile și să le dea acolo de unde se poate fura sau pentru a plăti dezmățul pomenilor electorale din 2014.

În plus, faptul că bugetul DNA nu mai este precizat distinct înseamnă că va sta tot timpul cu mâna întinsă la procurorul general Nițu. Sau pregătește oare Ponta comasarea DNA cu alte structuri de parchet dacă nu mai precizează separat bugetul DNA, încălcând astfel legea?

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Monica Macovei solicită eliberarea imediată a jurnalistei azere Khadija Ismayilova – Comunicat de presă

(9 decembrie 2014) – Monica Macovei – Comunicat de presă

Monica Macovei solicită eliberarea imediată a jurnalistei azere Khadija Ismayilova


Europarlamentarul Monica Macovei le-a solicitat președintelui Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, și ministrului Justiției, Fikrat Mammadov, eliberarea imediată a jurnalistei de investigație Khadija Ismayilova, arestată recent de autoritățile azere. Scrisoarea către autoritățile azere a fost transmisă duminică seara, 7 decembrie 2014.
.
Monica Macovei a mai cerut încetarea campaniei de intimidare a jurnalistei Khadija Ismayilova și ridicarea interdicției de călătorie. Într-un context mai larg, Monica Macovei a solicitat președintelui Republicii Azerbaidjan și celorlalte autorități recunoașterea și protejarea libertății de exprimare în Azerbaidjan, în principal pentru jurnalismul de investigație.

Jurnalista de investigație Khadija Ismayilova lucra pentru Radio Europa Liberă și OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project).

RISE Project, care include jurnaliști de investigație din România, a precizat, pe 6 decembrie 2014, că jurnalista Khadija Ismayilova a scris numeroase anchete despre familia președintelui azer, Ilham Aliyev. (detalii aici).

Monica Macovei va continua demersurile pentru eliberarea jurnalistei Khadija Ismayilova.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu