Monica Macovei: Ponta, du-te și bate-te pentru Cioloș! – Comunicat de presă

(31 august 2014) – Monica Macovei – Comunicat de presă

Monica Macovei: Ponta, du-te și bate-te pentru Cioloș!

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent pentru funcția de președinte al României, a declarat că prim-ministrul Victor Ponta a făcut de râs din nou România, trimițând la Bruxelles două propuneri pentru un portofoliu de comisar european.

În plus, Victor Ponta a încălcat legea 373/2013, pentru că a transmis propunerea fără să anunțe Parlamentul României și fără ca acest candidat să fi fost audiat.

Argumentul dat de premier este unul mincinos, și anume dacă nu ia Cioloș Agricultura, atunci să luăm altceva. Vă aduc aminte că în 2009 a fost trimis Vosganian, care s-a prezentat foarte prost, și a fost respins de Comisia Europeană. Abia apoi a fost trimisă o altă nominalizare, nu două deodată. Dacă l-ar respinge pe Cioloș, atunci Guvernul face o nouă nominalizare, dar respectând legea și audiind acea persoană, cine o fi ea, în comisia de specialitate a Parlamentului”, a declarat Monica Macovei în emisiunea “Ediție specială “, la Realitatea Tv.

Monica Macovei a precizat că Dacian Cioloș, care a condus comisariatul Agriculturii, este apreciat la Bruxelles.

La Bruxelles se făcea Politica Agricolă Comună și Cioloș a făcut-o foarte bine. Este un om foarte respectat în Comisia Europeană. Soluția este să te bați pentru ca Cioloș să fie acolo. Ponta, du-te și bate-te pentru Cioloș!”, a spus Monica Macovei.

Monica Macovei a mai spus că sunt  importante atât portofoliul, cât și persoana propusă de România pentru un post de comisar european. “Contează portofoliul, trebuie să fie unul important, pentru că acest lucru crește puterea României, și contează persoana. Dacă persoana nu este bine calificată, dacă persoana nu este recunoscută în ceea ce face la nivel internațional, atunci va lua un comisariat foarte slab”, a explicat Monica Macovei, amintind că europarlamentarul Corina Crețu, nume vehiculat în presă ca fiind a doua propunere a lui Victor Ponta, nu a lucrat nicio lege în Parlamentul European în 5 ani de mandat.

Ne-am mai făcut o dată de râs în Europa, trimițând un al doilea candidat. În primul rând, te lupți să câștigi Agricultura. Nimic nu câștigi dacă nu te lupți”, a mai spus Monica Macovei.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Rusia atacă. România trebuie să strângă rândurile cu SUA și NATO

Condamn categoric agresiunea Rusiei împotriva independenței și integrității teritoriale a Ucrainei. Președintelui Ucrainei a declarat că“invazia forțelor ruse s-a produs în Ucraina“.

Este important ca fiecare român să realizeze că la granița de est a țării este pericol de război, cauzat de o Rusie care devine tot mai agresivă.

In astfel de situații de criză, conflict și nesiguranță, parteneriatul strategic cu SUA și apartenența la NATO sunt garanții pentru securitatea României și de aceea este important ca acest parteneriat să se dezvolte.

Direcția Vest a României este singura cale dreaptă și de protecție a României. Ponta a arătat și astăzi că nu merge pe această cale, ignorând îngrijorările partenerilor occidentali cu privire la ordonanța de urgență care permite suspendarea unei legi doar pentru că PSD vrea să cumpere primari.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Monica Macovei: Avocatul Poporului să fie ales de popor, nu de partidele politice – Comunicat de presă

(28 august 2014) – Monica Macovei – Comunicat de presă

Monica Macovei: Avocatul Poporului să fie ales de popor, nu de partidele politice

Monica Macovei, candidat independent pentru funcția de președinte al României, i-a cerut astăzi, 28 august 2014,  Avocatului Poporului, să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu Ordonanța de Urgență care le permite aleșilor locali să își schimbe partidul fără să își piardă mandatul.

O lege nu poate fi bună până astăzi, iar 45 de zile legea nu este bună, o suspendăm. Și apoi iar este bună. Asta nu se întâmplă în nicio democrație.Aşa ceva nu este constituţional. Este unul dintre argumentele pe care i le-am dat Avocatului Poporului”, a declarat Monica Macovei, după întrevederea cu Victor Ciorbea, Avocatul Poporului.

Monica Macovei a explicat că primarii din toate partidele trebuie să fie independenți financiar. “Primarii nu trebuie să mai stea cu mâna întinsă la Guvern, la miniștri și la prefecți. Comerțul cu primari înseamnă comerț cu oameni, asta vrea să facă PSD , asta au făcut toate partidele de 25 de ani încoace”, a spus Macovei.

Monica Macovei a declarat că Guvernul avea cel puțin două soluții pentru o astfel de situație. “Soluția legală era să modifice legea în Parlament pentru totdeauna şi să rupem relaţiile dintre primari şi partide, să fie dați bani primarilor să-și facă proiecte pentru comunitate. O altă variantă era de a organiza  alegeri locale anticipate și oamenii să decida pe cine vor primar și din ce partid“, a explicat Monica Macovei.

Candidatul independent Monica Macovei susține modificarea Constituției, astfel încât Avocatul Poporului să fie avocatul românilor, și nu avocat al partidelor politice. “Atunci când voi deveni președinte, voi cere ca Avocatul Poporului să fie ales de popor, să nu mai fie ales de partidele politice. Și să reprezinte poporul în toate deciziile pe care le ia, pentru că asta este singura garanție a independenței Avocatului Poporului și a legăturii lui directe cu poporul“, a spus Monica Macovei.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu

Am donat astăzi 3 tei pentru Iași

Oamenii și comunitățile trebuie să-și ia orașele înapoi. Am donat azi Iașiului 3 tei. Unul, cu dragoste oamenilor. Ceilalți doi tei, primarului pesedist Nichita și Consiliului local. Pe cei din urmă îi somez să-i ia și să-i planteze în locul în care au fost rași, din ordinul lui Nichita și al Consiliului local, teii istorici ai Iașului.

Tăierea teilor din centrul Iașiului, fără consultarea oamenilor, pe ascuns și hoțește, nu e doar o problemă de ecologism sau urbanism. Reprezinta o stare de fapt în România: orașele au fost luate în stăpânire de câțiva politicieni locali și de 3-4 partide mari, care nu mai sunt în competiție în interesul oamenilor. Deciziile la nivel local se iau transpartinic, netransparent și, de foarte multe ori, în interesul câtorva politicieni.

De un lucru sunt sigură: în România normală, cinstită, vie, sănătoasă, pe care eu mi-o doresc pentru români, această crimă împotriva teilor și ieșenilor nu s-ar fi întâmplat.

Share
Publicat în de admin | Lasă un comentariu